Kezdőlap | Oldaltérkép | Hírlevél | Kapcsolatfelvétel | Webmail  
Lakossági Internet szolgáltatások Üzleti Internet szolgáltatások Telefon szolgáltatás Webhosting - Tárhely Domain regisztráció
 
Céginfo
Eladó, bérelhető domain nevek
Internetes rendszerek kiépítése
Ügyfélcentrum
ÁSZF
 
Domain regisztráció


Domain azért, hogy könnyen megtalálják az interneten

Az interneten a honlapok egyszerű elérésének feltétele a keresést és azonosítást biztosító domainnév: a "www.domainnev.hu" azonosítóval bárhol, bármikor megtalálhatják Önt! A regisztráció folyamata egyszerű: először bejegyeztetjük az Ön által kigondolt domainnevet, abban az esetben, ha megfelel az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) által előírt feltételeknek (http://www.domain.hu/domain/szabalyzat.html), majd azt névszervereinken fenntartjuk. A bejegyzett domaint levelezéséhez is felhasználhatja "felhasznalo-nev@domainnev.hu" formátumban, mely komoly, internetes megjelenést ad, ellentétben az ingyenes levelezőrendszerekkel használt

Amit nyújtunk domain-szolgáltatásaink keretében:

  1. magyar (.hu) kiterjesztésű domainnév bejegyeztetése
  2. nemzetközi (.eu .com, .org, .net stb.) kiterjesztésű domainnév bejegyeztetése
  3. a szükséges elsődleges és másodlágos névszerver fenntartása
  4. aldomainek (aldomain.cegnev.hu) bejegyzése és működtetése

Regisztráció

Szolgáltatásunk a domain-név bejegyeztetésével kapcsolatos ügyintézést, valamint a domain-név fenntartásával, karbantartásával kapcsolatos tevékenységet foglalja magába. A domain első- és másodszintű magyar közdomain, vagy nemzetközi domain lehet. Az elsőszintű domain-név közvetlenül az internetes domain rendszer gyökerében delegált .hu domain. A másodszintű domain-név közvetlenül a .hu első szintű domain alatt delegált domain (co.hu, org.hu, priv.hu, info.hu, sport.hu, tm.hu, nui.hu stb. végződéssel). Az első- ill. másodszintű domainnevek kiadhatóságát az Internet Szolgáltatók Tanácsa határozza meg, a nemzetközi domainek regisztrálását pedig az Internic végzi. A nemzetközi domainek közül az Microsystem-Kecskemét Kft. a .com, a .net, az .org, a .biz és az .info alá vállalja a bejegyeztetési ügyintézést.

Domain igénylés folyamata ISZT szabályzata alapján történik. Ennek ismerete és elfogadása feltételét képezi az eljárásnak. A domainregisztrációs folyamat akkor indítható, ha a domain szolgáltatás igénybevételére vonatkozó Egyedi előfizetői szerződést (amelynek része a domain igénylőlap) a megrendelő a valóságnak megfelelően, formailag és tartalmilag helyesen kitöltve és aláírva eljuttatja a Microsystem-Kecskemét Kft. részére.


Az .eu domain nevek regisztrációs lépései igények típusok szerint

Kezdeti szakaszos bejegyzési időpontok:
1. A regisztrációs folyamat első köre 2005. december 7- én indul, ettől kezdve indulhat a bejegyzett védjegyek, mint domain nevek regisztrációja.
2. A regisztrációs folyamat 2006. február 7-én induló második körében a cégnevek, illetve jogi személyekhez kötődő egyéb - nem bejegyzett - elnevezések (pl.: márkanév) kerülnek bejegyzésre.
3. A 2006. április 7-én induló utolsó szakaszban bárki nyújthat be domain igényt, aki az alábbi csoportok valamelyikébe tartozik:
Az Európai Unió területén székhellyel rendelkező vállalkozások, szervezetek
Az Európai Unió területén alapított szervezetek
EU tagállamok állampolgárai

.eu domain igény bejelentés folyamata

Lehetőség van a kezdeti szakaszos bejegyzési időszak előtt ".eu" domaint előjegyzésbe venni, amikor az új domain név igények nem továbbíthatók azonnal a Nyilvántartó (ISZT és EURid) számítógépes rendszerébe, hanem azok előbb összegyűjtésre kerülnek, majd a nyitáskor más igényekkel versengve bejegyzésre továbbítódnak, a kezdeti szakaszos bejegyzési időszak előtt beérkezett igények további díj mellett kerülnek felvételre.

Prioritásos igénylések jogalapjának ellenőrzési eljárása magában foglalja a felmerült domain regisztrációs igény jogalapjának ellenőrzési folyamatát, melynek egyszeri költsége van.

A beérkezett domain név igényeket cégünk beérkezésük sorrendjében rögzíti. Az igények benyújtóit a regisztrációs folyamat elindulása előtt az igényléskor megadott email címeken megkeressük és tájékoztatjuk a regisztráció benyújtásának feltételeiről, valamint továbbítjuk a regisztrációhoz szükséges nyomtatványokat. A szükséges nyomtatványok kitöltése és beérkezése után elindítjuk a kívánt domain név regisztrációját.

Domain névre vonatkozó formai követelmények

A domain név legalább 2 karakterből kell, hogy álljon. Maximális hosszúság nincs meghatározva, de 24 karakternél hosszabb domain név nem ajánlott.
A domain névben a következő karakterek használhatók:
a latin abc ékezet nélküli és magyar ékezetes kisbetűi (a-z)
numerikus karakterek (0-9)
kötőjel (-)
A domain név elején és végén csak betű, vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két, egymást közvetlenül követő kötőjelet.
A numerikus karakterrel (0-9) kezdődő domain nevek technikai szempontból nem ajánlottak. Ilyen típusú domain nevek igénylése esetén bizonyos esetekben problémák adódhatnak a domain név alá helyezett tartalom elérhetőségével. Az ebből adódó esetleges problémákért az EuroWeb Rt. felelősséget nem vállal.


Szükséges dokumentumok

Magánszemély esetén:
- igénylőlap
- személyi igazolvány és lakcím kártya másolat

Üzleti ügyfelek esetén:

Nem prioritásos domain esetén:
- igénylőlap és előfizetői szerződés
- aláírási címpéldány másolata
- cégkivonat másolat
- meghatalmazás abban az esetben, ha nem a cég képviseletére jogosult személy írja alá a szerződést.

Prioritásos domain esetén:
- igénylőlap és előfizetői szerződés
- aláírási címpéldány másolata
- 30 napnál nem régebbi cégkivonat vagy védjegy sorszám (a prioritásos igényt ezzel igazolja az ügyfél
- meghatalmazás abban az esetben, ha nem a cég képviseletére jogosult személy írja alá a szerződést.

A szükséges dokumentumok az "Ügyfélcentrum / Letölthető Dokumentumok" menüpont alatt megtalálhatók és letölthetők.

Kérjük, hogy aláírás előtt ellenőrizze, hogy a megadott adatok pontosak-e és a valóságnak megfelelnek-e. Hiba esetén az igénylőlapon javítsa az adatot és az így kijavított igénylőlapot küldje vissza aláírva részünkre. Felhívjuk figyelmét, hogy csak a valóságnak megfelelően kitöltött igénylőlapot áll módunkban elfogadni, illetve továbbítani az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) felé. A Microsystem-Kecskemét Kft. fenntartja magának a jogot a dokumentumok ellenőrzésére. A Microsystem-Kecskemét Kft. nem vállal felelősséget, hogy az ISZT be is regisztrálja az igényelt domaint.

Áthozatal

Abban az esetben, ha domain-neve más szolgáltató kezelésében van, és szeretné, hogy a Microsystem-Kecskemét Kft. végezze a karbantartást, akkor a domain-név fenntartásával a Microsystem-Kecskemét Kft-nek kell megbízást adni. A mellékelt dokumentum kitöltésével elindítható az áthozatal folyamata.

DNS Szolgáltatás

A domainnévszerver szolgáltatás az első- és/vagy másodszintű névszerverek konfigurálását és futtatásukat foglalja magában. Általános szabály, hogy egy domainnek legalább 2 (egy elsődleges és egy másodlagos) névszerveren kell lennie, amelyek független hálózaton vannak és külön tápellátással rendelkeznek. Ez biztosítja a webcím zavartalan elérését. A Microsystem-Kecskemét Kft. elvégzi mind a két szükséges szerver üzemeltetését. A regisztrációs igényt a regisztrációt engedélyező szervezet csak abban az esetben fogadja el, ha a két független névszerver már működik, valamint az ISZT szabályzatába foglaltak is teljesülnek. 

A Domain név már ékezetes formában is előjegyezhető!


Ékezetes domain-ekkel kapcsolatos információk

Az ékezetes nevek egy szabványosított kódolásás segítségével alakíthatók át hagyományos ASCII kóddá, melyek ilyen formában fognak tárolódni a DNS szerverekben is.
Ez azt jelenti, hogy minden egyes ékezetes domainnév átkonvertálódik egy nem-ékezetes domainnévvé. A kódolás teljes ASCII leképzése miatt a rendszer kompatibilis az eddigi domainrendszerrel. Az ékezetes domainnevek használatához az szükséges, hogy az adott internetes alkalmazás (pl. web böngésző, levelező, telnet, ssh stb.) tartalmazza az átkódolási képességet. Jelenleg még az alkalmazásoknak csak egy kis része rendelkezik ezzel az új képességgel, az új fejlesztések azonban ezt az új szabványt már rendszerint tartalmazzák. Világosan kell látni, hogy ha az ékezetes domain név regisztrálva is van a domain név rendszerben, ékezetes domain névvel csak azok a felhasználók tudnak például weblapot elérni a böngészővel, vagy csak azok a felhasználók tudnak például ékezetes címzéssel e-mailt küldeni, akiknél az alkalmazói program rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel. Néhány alkalmazói program már jelenleg is képes az új szabvány szerinti működésre, például a Mozilla, Netscape és Opera böngészők újabb változatai.

Amennyiben további kérdései vannak, állunk rendelkezésére az 76/505-910-es ügyfélszolgálati telefonszámunkon, illetve az info@microsystem.hu e-mail címen. A jó domain név sikeres és olcsó belépő a reklám birodalmába. Ahhoz, hogy cégéről folyamatos információkat közöljön nemcsak egy jó web oldalra, de egy könnyen megjegyezhető Internet címre is szüksége van. Ebben cégünk a legmegfelelőbb partner Önnek, hisz nemcsak magyarországi, hanem nemzetközi domain jegyzését is elintézzük.

Áraink, új domain név regisztrációja, vagy meglévő domain név áthozatala esetén:

Domain név regisztráció, DNS névkiszolgáló, parkoltatás:

- .hu, .net, .com  6 000 Ft + áfa /év

- .eu  8 000 Ft+áfa/ év


Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére
 
 
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Jogi információk
Copyright © 2007 Microsystem Kecskemét Kft. - All rights reserved.